Azərbaycanda vətəndaşlıq

elektron_qaydaAzərbaycan Respublikasına sonradan gəlmiş əcnəbi vətəndaş 5 il davamlı olaraq Azərbaycan Respublikası ərazisində oturum sənədi vasitəsi ilə yaşayarsa, bu müddətin sonunda vətəndaşlıq üçün müraciət edə bilər. Azərbaycan Respublikasının vətəndaşı olmaq istəyən şəxs Azərbaycan dilini bilməlidir.